Mijn boekje is uit

0

Posted on 13-01-2013 by

Even draait alles om mijn boekje dat is verschenen:Zin in Zijn, verslag van een stilteretraite Zin in Zijn, verslag van een stilteretraite, gaat over een Happinez-lezeres die zich in een impuls opgeeft voor een stilteretraite bij Zininzijn. Wat gebeurt daar, wat maakt ze mee, wat doet het met haar?

Ik heb het in eigen beheer uitgegeven, dus dat betekende boekhandels mailen en bellen, vragen of ze het boekje willen neerleggen, afspraken maken over de prijs, duimen dat de drukker de boekjes op tijd aanlevert, een hele middag stapeltjes inpakken en vlak voor vijf uur nog naar het postkantoor sjezen om ze te laten frankeren. En dan in een gat tuimelen.

Want dan zijn de boekjes verstuurd en kun je alleen nog afwachten. Zouden ze goed verkopen? Wat vinden de lezers ervan? Iedere positieve reactie is een feest: de eerste bestelling via meerdanmoe.nl, een boekhandel die belt dat de boekjes goed zijn aangekomen en er prachtig uitzien, positieve reacties op twitter, mensen die de facebookpagina โ€˜likenโ€™, die ik over het boekje heb aangemaakt, het zijn allemaal zeer welkome strohalmen om me in deze eerste spannende dagen aan vast te klampen.

Het is echt een oefening in loslaten. Als ik de tijd neem om naar binnen te gaan, voel ik dat het helemaal goed is, dat ik al tevreden ben en mijn doel heb bereikt: het boekje is uit en ik ben er blij mee. Maar de waan van de dag is groot: kan ik nog een exemplaar naar een tijdschrift opsturen, moet ik meer tijd op twitter of facebook besteden, zal ik het toch op LinkedIn zetten, zijn er nog forums waar ik het nieuws kan vertellen?

Rustig maar, stil maar, je hebt je werk gedaan en nu is het aan de wereld om te reageren. Ik hoop dat de wereld van mijn boekje geniet, zoals ik heb genoten van het schrijven.ย  En als dat niet zo is, dan nog โ€ฆ heb ik genoten van het schrijven.

๐Ÿ™‚ Wil je mijn boekje lezen? Je kunt het hier bestellen ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: