Over mij

 

MeChristine Staalser dan moe betekende voor mij lang: heel erg moe. En zo voelde ik me ook van 2005 tot 2008. Toen bleek  dat ik leed aan het Chronisch Vermoeidheidssyndroom en volgde ik een behandeling bij het Nijmeegs Kenniscentrum voor Chronische Vermoeidheid.

Die behandeling, samen met meditatie en een heleboel hulp van boven, zorgde ervoor dat ik kennismaakte met de wereld van mijn hart. Een wereld vol leven, sprankeling en blijheid. Een gelukkige wereld die zich niet in mijn hoofd afspeelde, maar hier en nu. Een wereld waarin ik zoveel meer dan moe was. Ik kon mijn vermoeidheid omarmen en de klachten verdwenen. Ik was zo enthousiast dat ik er een boek over schreef en nog lang en gelukkig leefde.

Nou ja, tot 2012 dan. De vermoeidheidsklachten kwamen terug. Ik reageerde boos en bang. Pas na een half jaar ontdekte ik dat ik weer in mijn hoofd was beland. Dat bracht rust, begrip en acceptatie. Dit keer ben ik niet vanzelf in mijn hart terechtgekomen. Ik leef in twee werelden en onderzoek de weg ertussen. Welke stappen brengen me dichter bij mijn hart, wat doe ik als ik weer in mijn hoofd verdwijn? Hoe ga ik open, hoe weer dicht? Ik vertel je graag over wat ik ontdek….

Comments are closed.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: