Vrij zijn

0

Posted on 15-10-2012 by

Voor de derde dag op rij Zin in zijn uithangbordvoel ik me vanochtend gestrest en overvraagd. En dat aan het begin van een rustige week. Het komt omdat ik vrijdag teveel hooi op mijn vork heb genomen. Maar ja, die wetenschap helpt me niet verder.  Wat moet ik doen? Me helemaal overgeven aan het gevoel of met NLP-oefeningen proberen mijn zinnen te verzetten?

Opeens komt een nieuwsbrief van Zin in Zijn binnen. Daarin vertelt Emilia dat vrij zijn van iets geen vrijheid is. Je kunt niet ergens vrij van zijn, want alles is zoals het is en toont zich op het moment dat het zich wil tonen. Jij bepaalt niet wat zich in je leven voordoet, wie je tegenkomt op straat, of je ziek wordt, hoeveel geld je hebt en wat je voelt. Ergens vrij van willen zijn schept daarom onvrijheid. Je bent pas vrij als je de dingen accepteert zoals ze zijn, als alles wat zich aandient er mag zijn.

Terwijl ik Emilia’s verhaal lees, voel ik me ontspannen. Ik wilde het gestresste gevoel uit mijn leven bannen en juist daardoor werd het steeds groter. Nu mag het er zijn en voel ik me weer uit mijn hoofd in mijn hart zakken.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: